Zondag 14 oktober 2012 • EKKO Utrecht
Milkbar – de witte motor

Bijeengeschraapt via obscene contactadvertenties vonden vier energieke muzikanten elkaar in Amsterdam: Antonio Consilvio, de broertjes de Beurs en de van oorsprong Ierse frontman Chris Murphy.

Try-out
De eerste liedjes werden geschreven, gevolgd door een succesvolle try-out tour. Zes van deze nummers werden uitgebracht als EP. De recensies waren lovend. Zo schreef popmagazine Fret: “De liedjes zijn sterk en blijven duivels lang hangen. Enthousiaste uitvoering, toffe licht ironische presentatie- alles bij elkaar genomen een ijzersterk debuut.”

Mattock
Mattock

Mattock weet door zijn verscheidenheid in stijlen een groot publiek aan te spreken. De muziek van Mattock is te beschrijven als Rock met duidelijke en minder duidelijke Grunge en Metal invloeden. Maar ook schuwt Mattock hier en daar een funky en groovy muziekstuk niet.

Zware zevensnarige gitaarriffs worden afgewisseld met het meer melodische werk. De zuivere cleane maar toch krachtige ťn soms wel erg krachtige zangpartijen zorgen voor de melodie die je de rest van de dag niet meer uit je kop krijgt. Je bent gewaarschuwd. Het is lastig om rustig te blijven luisteren, je moet bewegen.

Nieuw album in 2012

Foolhouse
Foolhouse

Foolhouse bestaat nu 3 jaar en speelt vanaf de Herfst van 2007 in de huidige bezetting. Het belangrijkste uitgangspunt van FoolHouse is: “muziek maken zonder een van te voren bedacht concept”. Hierdoor is de sound van FoolHouse verassend en afwisselend.

De muziek wordt gekenmerkt door afwisseling in tempo, contrast tussen harde en zachte riffs, en combinatie van metal en rock. Onze kracht zit in een energieke podium preformance.

De eerste demo is “FoolHouse” hierop staat de begin periode van ons repetoir vastgelegd. De uitdaging voor ons is om steeds betere, uitdagende en pakkende songs te schrijven.

General Lee
General Lee

Van Jimi Hendrix - Cuby & the Blizzards tot Black Sabbath

Geral Lee is een vijfkoppige band (Zang, slag-, sologitaar, bas en drum), met leden van 23 tot 52 jaar. Zij spelen voornamelijk classic rock, maar ook nummers uit de afgelopen twee decennia worden ten gehore gebracht. Veel van de bandleden zijn bekende Padocers (Woerden), van darten, aan de bar of zelfs achter de bar.

Enkele nummers uit General Lee’s playlist:

Hey Joe - Jimi Hendrix
Who’ll stop the rain - Creedence Clearwater Revival
Appleknockers Flophouse - Cuby + the Blizzards
Seven nation Army - The White Stripes
Paranoid - Black Sabbath

DipSwitch
DipSwitch

Dipswitch bestaat al sinds 2004, maar heeft zoals dat in elke band wel gaat in haar geschiedenis een wisselden bezetting gehad.

Zanger/gitarist Arnoud den Daas is al van het eerste begin bij de band en als gitarist smelt hij de diverse muzikale stijlen samen tot een ketel van ingewikkelde ritmes, strakke riffs en harmonieuze melodieŽn en neemt hij ook de lead zang voor zijn rekening.

Ekko
DVS
Hair department
Servier
Trebbe
Stichting MEE
van Veen
van Vreeden
StopALS.nu
AudioWish Media
..::©MMXII-MMXVIII Barthos.nl::..